18.11.2019 | 10.οο π.μ. – 9.15 μ.μ.

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” κλείνει 30 χρόνια ιστορίας και το γιορτάζει! Με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων, θα πραγματοποιηθεί ειδική επετειακή εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα) τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019.

Το «Αθηνά» είναι ερευνητικό κέντρο με έντονο διεπιστημονικό χαρακτήρα. Διεξάγει Εφαρμοσμένη Έρευνα & παράγει Καινοτομία, η οποία εστιάζει στις επιστημονικές περιοχές που σχετίζονται με τις Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνίας και εμπνέεται από μεγάλες επιστημονικές, βιομηχανικές ή κοινωνικές προκλήσεις.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης (10:00-18:00) περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζητήσεις από στελέχη του «Αθηνά» και άλλους επιστήμονες για θέματα που πραγματεύεται το Κέντρο, με ειδική συνεδρία για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τον Πολιτισμό και τη συμμετοχή του συντονιστή της Απολλωνίδας, Πάνου Κωνσταντόπουλου, στο πάνελ των συζητητών. Το δεύτερο μέρος (18:00-21:00) παρουσιάζει την ιστορία, την τρέχουσα δυναμική και τη μελλοντική προοπτική του Κέντρου, ενώ παράλληλα, προγραμματίζεται η λειτουργία ειδικού χώρου με επιδείξεις και άλλες εγκαταστάσεις για μια πληρέστερη εμπειρία τόσο της διαδρομής όσο και των επιτευγμάτων του «Αθηνά».

 

Δηλώσεις συμμετοχών εδώ.