13 Μαρτίου 2024 | 10.00-14.00 

Ανατολική αίθουσα Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών

Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και η Ακαδημία Αθηνών έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην καταληκτήρια εκδήλωση της εμβληματικής δράσης ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. με τίτλο «Το αναδυόμενο τοπίο ψηφιακής εργασίας στις ανθρωπιστικές επιστήμες στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών υποδομών DARIAH και CLARIN» ή, εν συντομία, Ψηφιακό Τοπίο (έργο αρ. 7982). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, 10:00-14:00, στην ανατολική αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28.

Στόχος του έργου ήταν η ανάλυση των τρεχουσών τάσεων των ψηφιακών πρακτικών εργασίας στις ανθρωπιστικές επιστήμες στην Ελλάδα, η υποστήριξη της εδραίωσης των ψηφιακών πρακτικών εργασίας με αξιοποίηση των υπηρεσιών της εθνικής υποδομής ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ και η συνέχιση της συνεργασίας με τις ευρωπαϊκές υποδομές DARIAH και CLARIN, προς όφελος των ερευνητικών κοινοτήτων σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Μέσα από σύντομες εισηγήσεις θα παρουσιαστούν οι άξονες δράσης και τα αποτελέσματα του «Ψηφιακού Τοπίου», ενώ την εκδήλωση θα κλείσει στρογγυλή τράπεζα με στόχο τη σφαιρική απεικόνιση του τοπίου των ερευνητικών υποδομών για τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες στην Ελλάδα. 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης δείτε εδώ.